Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

"Blauwe Gazellen" bericht van: Sam v.d. Ven & Thomas Vis (spelers Heren 1)

29-5

Lieve HGC’ers!

 

Wat is het fijn om weer twee keer in de week op de club te zijn! Het is prachtig om te zien dat vanaf het moment dat de jeugd weer mocht trainen alle vrijwilligers die de club rijk is zich lieten horen! Ook wij, spelers van heren 1, helpen mee om de jeugd training te geven in deze periode. Ikzelf heb natuurlijk geholpen bij de keeperstraining. Het enthousiasme om duikend en vliegend de ballen uit het doel te houden werkte aanstekelijk! Gelukkig mocht ikzelf daarna ook aan de bak met heren 1.

 

Niet alleen bij HGC zijn de trainingen weer hervat. Sinds drie weken zijn we met het Nederlands team ook weer aan het trainen. In deze periode zijn duels en partijtjes niet mogelijk, maar deze periode kan mooi worden ingezet om aan de technische skills van de spelers te werken. Keeperstraining is gelukkig zo goed als normaal mogelijk, waardoor ook wij, de keepers, goed aan onze technische vaardigheden kunnen werken.

 

Dit zou een periode moeten zijn die bomvol zou staan van hockey. De ontknoping in de Hoofdklasse, wedstrijden in de FIH Pro League, voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. In plaats daarvan hebben we onze stick bijna twee maanden moeten missen en trainen we nu op 1,5 meter afstand van elkaar zonder een gezamenlijk doel in de nabije toekomst. We moeten de situatie nemen zoals die is en vooral genieten van wat ondertussen wel weer kan. Zoals is te lezen ben ik in ieder geval dolblij weer in mijn stinkende keeperspak te kunnen staan op de velden van HGC en bij de trainingen van het Nederlands team.

 

Laten we zorgen dat deze lente en zomer het clubgevoel van HGC meer dan ooit te voelen is.

 

Tot snel op HGC!

 

Sam van der Ven

 

 

 

 

 

Beste en geliefde HGC-ers,

 

Wat een gekke tijd. Geen ijskoude en zeiknatte doordeweekse trainingen meer, geen scheidsrechters op zondag die constant de verkeerde kant op wijzen en geen shuttles meer tijdens een training. Ik ben deze dingen in de periode zonder hockey gaan missen en ook gaan waarderen. Ik hoop dat iedereen zoveel mogelijk gezond en veilig is en dat we snel weer het veld met z’n allen normaal op mogen.

 

Aan het begin van de ‘lockdown’ was ik zelf wat grieperig en misselijk en besloot ik om niemand hier thuis in Amsterdam in gevaar te brengen en ben ik richting mijn ouders gegaan. Voor de zekerheid heb ik mij laten testen en ‘gelukkig’ vertoonde ik enkele symptonen van griep en niet van het virus. A fin, 5 weken lang bij mijn ouders gezeten en eigenlijk elke dag wel iets van een work-out gedaan. Samen met mijn zusje – spelend bij Schaerweijde D1 en haar vriend (spelend bij Leusden H1) hebben we De Loopclub opgericht. We spraken dagelijks met elkaar af om het lopen en workout-en wat leuker en gezelliger te maken, dat heeft zeker geholpen.

 

Inmiddels staan we weer op het veld, mogen we weer doen wat we het liefst doen en is de situatie al meerdere keren positief veranderd. Er is nog iets wat is veranderd, de club waar ik volgend jaar ga spelen. Huh? Ja echt waar.. Na een jaar heb ik besloten het prachtige HGC in te ruilen voor een ander lichtblauw-tenue -> Laren.

 

De liefde en passie die ik heb voor het spelletje was doorslaggevend. Desalniettemin heb ik van elke seconde op HGC genoten en heb ik veel vrienden en goede maten aan dit jaar overgehouden. Ik hoop dat iedereen in een goede gezondheid verkeert en blijft en ik zie jullie vast en zeker snel langs de lijn of op het hockeyveld.

 

Thomas Vis. 

HGC TV