Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

"Blauwe Gazellen" bericht van: Floris van der Linden & Lars Heerink (spelers Heren 1)

25-5

Beste HGC'ers,

 

Hopelijk verkeert iedereen in goede gezondheid. 

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb corona gehad. Getest en bevestigd. 

 

In de derde week van maart heb ik twee dagen een zeer geringe verhoging van mijn temperatuur gehad en voelde ik me een beetje moe. Ik was niet verkouden en had geen hoest. Ik was gewoon thuis aan het werk en ik voelde me goed genoeg om buiten te sporten. Het meest opvallende was dat mijn geur en smaak voor een periode van ongeveer twee weken bijna helemaal weg was. Omdat mijn vader, arts, dezelfde symptomen heeft gehad en hiervoor is getest, wist ik met zekerheid dat dit Corona was. 

 

Een week geleden heb ik mezelf laten testen en de test bevestigde inderdaad dat ik Corona heb gehad. Deze bevestiging voelt goed, want ik weet nu dat ik geen risico voor anderen ben. Daarnaast heb ik, als we de theorie van het RIVM moeten geloven, immuniteit opgebouwd. Ik kan het virus wel nog doorgeven (ontvangen van anderen) via mijn kleren en handen, dus voorzichtigheid is geboden en handen vaak wassen blijft belangrijk. 

 

Inmiddels is HGC open en hebben we de eerste trainingen achter de rug. Toen ik vorige week, voor het eerst in twee maanden, op het terrein van de roggewoning liep, besefte ik me wat voor een prachtige club en een mooie plek we delen met elkaar. Daarbij besefte ik me hoeveel plezier ik haal uit hockeyen met mijn teamgenoten. Het is een feest om weer op het veld te staan.

 

Ik wil daarom ook alle vrijwilligers en leden bedanken die het mogelijk hebben gemaakt de club om te bouwen tot een "Corona-proof" omgeving, waardoor wij met veel plezier op het veld mogen staan. Dank iedereen. 

 

Groetjes,

Floris van der Linden 

 

 

Lieve HGC’ers,

 

Na ruim twee maanden zonder hockey, mogen we dankzij de inspanningen van veel vrijwilligers nu allemaal weer het veld op. Dat dit een hele opgave was konden wij deze week voor het eerst zien. Overal hangen linten, trainers dragen een hesje en er zijn in- en uitgangen van de velden. Iedereen blijft keurig op anderhalve meter en wij mogen weer hockeyen. Onwijs bedankt allemaal!

 

Ook voor mij was/is het een gekke tijd. Ik bereidde me op donderdag 12 maart voor op ons dubbelweekend tegen Pinoké en Kampong, toen we te horen kregen dat de competitie werd stilgelegd. Eerst baalde ik enorm, maar de reden was natuurlijk meer dan logisch. Ongeveer twee uur later besloot mijn studentenhuis, met 17 jongens, dat we met z’n allen in quarantaine gingen. Een huisgenootje met lichte hartproblemen gaf de doorslag voor ons allen om het heel serieus te nemen.

 

Van de ene op de andere dag mocht ik niet meer zonder goede reden naar buiten en deden we eens in de drie dagen gezamenlijk boodschappen. Met karren vol door de Albert Heijn dachten veel mensen dat we professioneel aan het hamsteren waren. Albert Heijn Diamantplein te Leiden, sorry voor de lege schappen, maar 17 jongens eten nou eenmaal veel in drie dagen. Daarnaast mocht ik gelukkig wel dagelijks naar buiten om te sporten. In het begin nog met een groepje, maar dat mocht na een tijdje helaas ook niet meer. Het hoogtepunt was onze ‘five minutes of fame’ bij Jinek. Een cameraploeg kwam bij ons thuis – op anderhalve meter – voor een klein interview, met vragen over onze quarantaine.

 

De eerste weken hebben wij ons tussen het studeren door kostelijk vermaakt. Door het lekkere weer konden wij goed gebruik kunnen maken van onze grote achtertuin. Zo houden we nu wekelijks een ‘Flankybalkampioenschap’. Dat is een soort mix tussen kingen en rond-om-de-tafel. Ook hebben wij een wekelijks evenement zoals een pubquiz, ranking the stars of ons quarantaine lustrum (eens in de 25 dagen). Natuurlijk moesten we naast deze leuke activiteiten ook gewoon studeren. Een aantal huisgenootjes zitten bij hun ouders dus zijn hun kamers omgetoverd tot ‘thuis UB’. Inmiddels zijn onze huisregels wat versoepeld, maar ook hier slaat de verveling toe. Het is even wennen dat we niet meer zomaar wat leuks kunnen doen buiten de deur. Daarom was ik erg blij dat we te horen kregen dat we weer het veld op mochten.

 

Hopelijk zijn jullie ook allemaal gezond gebleven en tot snel!

 

Groetjes Lars 

HGC TV