Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC één weekend , twee wedstrijden, drie punten

20-11 Zaterdag 16 november 2019 om 14:15 uur

H1 Amsterdam-HGC: 7-3

Het was het idee dat door op zaterdag de hoofdklassecompetitie Heren te spelen er een moment ontstaat dat de jeugdafdeling de toppers bezig ziet en het publiek van Jeugd en ouders meer gevoel heeft bij de hoofdklasse en met name de hoofdklassespelers van de eigen club. Op zich een mooie gedachte en er waren zeker wat jeugdspelers bij het Wagener Stadion aanwezig, maar het was niet echt druk. Enfin, de geleerden moeten het maar zeggen. Het betekende wel dat alle teams 2 dagen aaneen aan de bak moesten. Gelijk voor- of nadeel voor allen.Het was ijskoud, maar er waren best veel HGC toeschouwers in het stadion om Heren 1 HGC aan te moedigen. Dat bleek al zeer snel héél erg nodig. De tegendoelpunten vlogen HGC doelman Sam van der Ven om de oren. In no time stond het 5-0. Het was een slechte film, waarbij de HGC-ers krampachtig dachten aan die mooie film, de wedstrijd vorig seizoen in ditzelfde stadion, waar Amsterdam een pak slaag van HGC kreeg. Toen was het 2-8. "Het kan verkeren", zoals we dag erna konden leren. En daar houden we het dit verslag bij.

in de 25e minuut stond het al 5-0.....

34' 5-1 HGC Siem Schoenaker
49' 7-2 (sb) HGC Seve van Ass
58' 7-3 HGC Maico Casella

Op naar de zondag. Coach Paul van Ass is niet afkering van een piekbelasting , mits je het trainingsschema tevoren erop afstemt en dat deed hij. Dus met frisse moed thuis Almere ontvangen..

Zondag 17 november 2019 om 14:45 u
H1 HGC-Almere: 5-1

Nooit de tegenstander onderschatten ook al staat deze onderaan in de ranking. Na het flinke verlies van Amsterdam de dag ervoor moest thuis in het zonnetje wel geoogst gaan worden. Het kwam wat stroef op gang, maar HGC werd wakker geschud door de openingstreffer van Almere in de 16e minuut. Het was kennelijk nodig want daarna bleek HGC efficiënt en liet doelman Van der Ven zich niet verrassen door de tegenstander. Ja, dan kunnen al die zelfbenoemde hockey-experts wel roepen dat ze het geen mooi of saaie wedstrijd vonden. Feit blijft dat het HGC team zijn sportieve plicht deed met een mooie serie doelpunten. Dit resulteerde in een 5-1 eindstand en 3 hele punten in de knip. Dat brengt ons met een knipoog op de vrienden in Amsterdam die "uit" van de nummer 10 Tilburg verloren. Het team waar H1 HGC op 3 november 0-6 liet noteren, en dat rijmt dan weer op "het kan verkeren".

23' 1-1 HGC Kenta Tanaka
30' 2-1 HGC Siem Schoenaker
31' 3-1 HGC Maico Casella
60' 4-1 HGC Karst Timmer
66' 5-1 HGC Siem Schoenaker

Er waren zondag zeer enthousiaste Mini's van de Week om H1 HGC na het 020- uitje moed in te spreken en zoals we weten heeft dat zeker geholpen. Op de foto de jonge helden uit J6 E3 , te weten Jurre Meijer, Friso Röell, Justus de Vos van Steenwijk, Jort Ruttenberg, Max Kramer, Alexander Roos met hun grote broers uit Heren 1.

Het zijn niet alleen de jongsten die aanmoedigen, maar ook enkele "ouderen" die zichzelf natuurlijk nog jong vinden zijn vaak langs de lijn te vinden. Waarvoor hulde. Zo ook oud-Heren 1 coach Mark Bouwman, die weer actief is op de club. En ook oud-international , oud-Heren 1 coryfee (jaren '70) Wouter Leefers waren bij deze wedstrijd. Hun analyses zijn vast onverbiddelijk, maar coach Paul van Ass kent hen en weet dat het oer-supporters zijn. Bouwman was zijn coach en als jonkie speelde Van Ass met Leefers in Heren 1. Het was lang gezellig na de wedstrijd.En nu is het team dan in voorbereiding op het treffen:

zondag 24 november om 14:45 uur
Heren 1 Oranje Rood - HGC

uit Eindhoven, best een eindje weg, maar des te mooier als er toch weer een contingent trouwe HGC-supporters ter plaatse is om onze mannen aan te moedigen

Topscorers HGC op 16 en 17 maart:

    
Siem Schoenaker 3x, Seve van Ass (sb), Maico Casella 2x

  
Kenta Tanaka en Karst Timmer
Stand en programma:

HGC staat 4e met, net als Kampong, 1 wedstrijd minder gespeeld dan de rest:programma 24 nov 2019:

(bron www hoofdklassehockey nl)


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken. Ook op de HGC app HGC TV

* * * 

Foto's:

Google album 16 november
H1 Amsterdam- HGC 7-3: KLIK HIEROP


Siem Schoenaker scoorde 1 x tegen Amsterdam en 2x tegen Almere

Google album 17 november
H1 HGC-Almere 5-1 KLIK HIER


Floris de Bie actie

(alle foto's © HGC !)


 

HGC TV