Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Nieuws van het bestuur

6-9

Het nieuwe seizoen is weer begonnen.  Het was een feest velen weer te zien bij het HGC-meets-HGC toernooi voor de A,B,C en D teams en de openings BBQ op zaterdag 31 Augustus.   Ook was het goed om vele nieuwe leden te kunnen begroeten – allen van harte welkom bij de club!

 

Als bestuur verheugen we ons op het nieuwe jaar. Voor onze dames 1 en heren 1 zal het een spannend seizoen worden.  Na de prachtige prestaties van de teams in het vorige seizoen mogen de heren zich meten met top teams uit Europa in the European Hockey League, terwijl de dames weer terug zijn in de hoofdklasse.   Ze zullen de steun en aanmoediging van de hele club weer enorm waarderen bij deze uitdagingen!

 

Voor de jeugd gaat het Jeugd 2.0 programme nu echt van start. Hierbij staat ruimte om te ontwikkelen en breed motorisch en spelgericht leren centraal; 6 x vooruit in hockey is hierbij de basis. Zelfbewust kiezen, herkennen en stimuleren van kwaliteiten, een passende belasting voor iedere leeftijd, jouw bijdragen aan het team, continue leren en de balans tussen sport en prive zijn de uitgangspunten. En uiteraard staat hockeyplezier daarbij voorop. Meer weten? Bekijk hier de video over de visie op de ontwikkeling van hockeyers.

 

Ook in het nieuwe seizoen blijft de focus voor het bestuur om te bouwen aan een gezellige en (financieel) gezonde club.  Tijdens de ALV’s eerder dit jaar is uitgelegd dat dit onder andere zal gebeuren door te kijken waar kosten bespaard kunnen worden. Ook tijdens de zomermaanden is het bestuur hier mee verder gegaan, en heeft geconstateerd dat er onder andere kansen liggen in een herziening van de horeca exploitatie op HGC.   We geloven dat we hier kosten kunnen besparen en mogelijk zelfs inkomsten voor HGC kunnen verhogen, zonder kwaliteitsverlies of prijsverhogingen voor clubleden en gasten.   Na goed overleg met Q, de huidige uitbater van de horeca, is besloten dat we dit traject zonder Q zullen inzetten.  De volgende weken en maanden zullen we de horeca in eigen beheer houden; dat geeft ons tijd om tot een goede beslissing te komen voor club op de langere termijn.      We willen hierbij Q en al haar medewerkers danken voor hun inzet de afgelopen twee seizoenen. 

 

Laten we er samen een succesvol en sportief seizoen van maken.  Graag tot gauw in het clubhuis of langs de lijn.

 

HGC TV