HGC homepage zaterdag 19 augustus 2017    
HGC.nl > volunteer
MIJN HGC POWERED BY LISA
Log in:
MIJN HGC vernieuwd!
HGC Betaalkaart
Mijn KNIP online
HOCKEY ACADEMIE
Hockey Academie
WORD HGC VRIJWILLIGER
Deer to be Volunteer
ABN AMRO

Deer to be Volunteer

Deer to be Volunteer

Inleiding

HGC zou HGC niet zijn zonder haar vrijwilligers. Veel ouders/spelers zetten zich dan ook met groot plezier in voor onze mooie club. Durf ook je steentje bij te dragen en word HGC-vrijwilliger!

Op deze pagina vind je de recente vacatures en lees je ervaringsverhalen van vrijwilligers.

Vacatures

Zoals je hieronder ziet, zijn er legio mogelijkheden. Hockeyervaring is lang niet altijd nodig. Ook kun je ervoor kiezen om gedurende 1 seizoen vrijwilliger te zijn. Schroom niet en neem contact op op met de vrijwilligerscommissie via vrijwilligers@hgc.nl. Deze commissie bestaat uit Jet Garvelink, Lily Hessels, Ghislaine van den Berg, Mireille Brinkhorst en Helen Lejeune.

Indien je meer informatie wenst over een specifieke vacature, dan kun je natuurlijk ook direct contact opnemen met de hieronder vermelde contactpersonen!

Functieprofielen
 
HGC zoekt…

Lijncoördinator 1e jaars F (minis)

Als lijncoördinator 1e jaars F ben je verantwoordelijk voor de communicatie met de ouders van de 1e jaars F-jes. Je brengt hen op de hoogte van het programma van de kinderen (trainingen, evenementen, oefenwedstrijdjes). Daarnaast sta je woensdagmiddag op het veld tijdens de training om de hoofdtrainer te ondersteunen bij het begeleiden van de trainers en kinderen te helpen. Iedere week stuur je de training (die gemaakt wordt door de hoofdtrainer) door naar de trainers. Trainers melden zich bij jou af als ze er niet kunnen zijn. Vanaf maart, na de winterstop, organiseer je op zondagochtend oefenwedstrijdjes voor de kinderen, onderling en tegen andere clubs.

Aan de start van het seizoen neem je de kinderen aan voor de 1e jaars F (obv vaste criteria). De trainers werf je onder de ouders van de 1e jaars F-jes; dit gaat vrij gemakkelijk. Aan het einde van het jaar deel je de kinderen in teams voor de 2e jaars F. Ook ga je voor de teams op zoek naar coaches en trainers. Meer info: Susanne van Eps, tel. 06 25 07 63 72.

Funkeycoördinator

Funkey is voor kindjes die 5 jaar zijn en waarbij motoriek en bewegen en FUN voorop staat. Er wordt nog niet gehockeyd.

Als Funkeycoördinator verzorg je de communicatie naar de ouders wat betreft de lessen en evenementen. Er is een funkeytrainer die de lessen naar de begeleiders stuurt. De begeleiders werf je uit de ouders. Meer info: Liesbeth Maatman: 06 24 56 74 23.

Secretaris Jeugd 
Je zorgt voor de communicatie binnen de Jeugdcommissie (onder andere naar de lijncoördinatoren) en de communicatie naar de jeugdleden. Dit verloopt primair via mail en website. Het ledensysteem van HGC (LISA) en de websiteredactie ondersteunen je daarbij. Ook organiseer je de jeugdcommissievergaderingen en maak je verslagen van de vergaderingen. Meer info: Jet Garvelink, tel. 06 22 95 68 48.

Trainersbegeleider
Je bent luisterend oor voor de trainers (ouders) en organiseert een aantal keer per jaar het Trainerscafé, zodat trainers kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Waar nodig, vraag je ervaren HGC-trainers tips te delen met de trainers. Dit uiteraard met het doel om de kwaliteit van onze jeugdtrainingen continu te verbeteren. Meer info: Judith Kokkedee, tel. 06 52 61 96 86.

Trainers
Hockeyervaring? Ga training geven aan een team! Ter voorbereiding vind je iedere week online een aantal trainingsoefeningen (Hockey Academie online). En op het veld geniet je samen met de kinderen van het plezier dat de hockeysport biedt. En mede door regelmatige afstemming met de coach, wordt je team natuurlijk steeds beter. Meer info: Nathalie Oostwegel, tel. 06 46 23 29 84.

Medische commissieleden

Heb je een medische achtergrond? Zet je kennis en kunde in voor HGC! Denk aan de samenstelling van de EHBO-koffers en het organiseren van EHBO-/AED-cursussen voor trainers, coaches en verengingspersoneel. Meer info: Rudolph van Dusseldorp, tel. 06 34 49 15 81.

Coördinator oefenwedstrijden
Je organiseert voor de jeugd 2 keer per jaar oefenwedstrijden, denk aan het jaarlijkse 'HGC meets LOHC' en 'HGC in the mix'. Meer info: Nathalie Oostwegel, tel. 06-46 23 29 84.

 * * * * * * * * * * * *
Materialen Jeugd
Je zorgt dat alle teams aan het begin van het seizoen over een locker met daarin hun trainingsmaterialen beschikken (ballen, ballentas, hesjes, pionnen). Aan het eind van het seizoen koppel je aan de managers van de teams terug of er materialen ontbreken of aan vervanging toe zijn. Meer info: Marion Khargi, tel. 06 20 48 77 99. 
 

Ervaringsverhalen van vrijwilligers

Iedere maand vertelt een van onze vrijwilligers over zijn of haar ervaringen op HGC.

 

Nathalie Oostwegel - Trainingsplanner

“Het is 2006. Ik heb drie kleine kinderen, doe niks meer aan sport en ik werk vier dagen in de week. Het is tijd om weer iets aan sport te gaan doen, maar wat? Trimhockey lijkt me wel iets... En zo is het gekomen. Tot 2014 enthousiast getrimhockeyed totdat ik geblesseerd raakte en helaas moest stoppen. Ik mis het trimhockey nog altijd...

In 2008 werd mijn eerste kind lid van HGC, de andere twee volgden snel. Sindsdien heb ik training gegeven, minicommissie gedaan en nu, sinds 2014, ben ik trainingsplanner. Dit is een taak die ik goed kan uitvoeren naast mijn werk als bouwprojectmanager en makelaar. Maar wat is trainingsplanner in vredesnaam?”

Trainingsplanner

“Ik ben verantwoordelijk voor de velden op de weekdagen en het trainingsschema voor de jeugd. Wil iemand een extra training of een oefenwedstrijd spelen op een doordeweekse dag dan moet ie bij mij (training@hgc.nl) zijn. Verder maak ik het trainingsschema. Iedereen kent versie xxx en stelt weleens de vraag: Wanneer is het schema nu eindelijk een keer definitief? Die vraag snap ik maar het is toch een hele klus om te zorgen dat elk team twee keer per week kan trainen met een trainer erbij en liefst zo veel mogelijk op onze eigen velden.

In principe regelen de lijncoördinatoren de trainers maar soms heb ik ook een trainer achter de hand om het schema kloppend te krijgen. In eerste instantie worden alle selectieteams en senioren teams ingepland. Daarna gaan we aan de slag met de breedte teams; D-jeugd van 16-17, C van 17-18 en B en A daarna. Dat is het principe, maar uiteindelijk zijn de wensen van een trainer leidinggevend. Dit jaar is het dankzij de enorme inzet van jeugdtrainers en ouders die training geven gelukt om het schema relatief snel op de rit te krijgen. Fantastisch deze inzet!”

Ergernissen en plezier

“Geen reactie op e-mails krijgen vind ik lastig werken en kritiek kan ik niet zo goed tegen. Mensen klagen soms dat ze geen goede trainer hebben of dat de tijden niet kloppen voor hun kind of dat HGC het maar moet oplossen. Mijn reactie is meestal: Als de trainer niet goed is, geef dan zelf training, of zijn die kinderen wel lief voor de trainer? En als HGC het moet oplossen zeg ik altijd wie is HGC? Dat zijn wij! We zijn een vereniging die alleen kan functioneren door de inzet van iedereen op een gebied waar diegene goed in is! En velen van ons doen dat ook.

Ik vind het leuk om dit te doen en word heel blij als ik kinderen van het veld zie komen met lichtrode wangen en de trainer het idee heeft dat hij het team goed getraind heeft en ze met elkaar plezier hebben gehad. Ik word ook heel blij van het feit dat we steeds meer ouders hebben die training geven en dat we ook steeds meer jeugdtrainers hebben.”

Kwaliteit trainingen en toekomst

“Eind vorig seizoen zijn we met een klein clubje mensen begonnen om de kwaliteit van de trainingen te verbeteren. Door twee clinics hebben we onderzocht waar de problemen liggen en op basis daarvan zijn we begonnen met een nieuwe aanpak. In eerste instantie voor de Mini's en D lijn maar ook al een klein beetje voor de C, B en A lijn. De verbeteringen liggen op het gebied van communicatie en begeleiding en op inhoudelijk gebied. Hopelijk lukt het om dit komend seizoen verder vorm te geven. Houd voor meer informatie hierover de site in de gaten!

Komende weken buig ik mij weer over het zaal trainingsschema. Ik hoop op veel inzet van ouders te kunnen rekenen want jeugdtrainers in de zaal blijft lastig zolang we nog naar Valkenburg rijden.”


 

Adriaan Kok - “Wie ben ik dat ik dit doen mag?”

Adriaan Kok

1973, Ik doe mijn masker af, salueer met floret naar de tegenstander die mij zojuist met één punt heeft verslagen. Met linker hand uitgestoken lopen we naar elkaar toe. Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn coach streng kijken en weet wat hij van mij verwacht. Met moeite forceer ik een kleine glimlach op mijn gezicht. “Goed gedaan” zegt mijn coach en ik weet dat hij doelt op de glimlach na de verloren wedstrijd.

Ik was 10 jaar oud.

2015, Afgelopen weekend wonnen mijn mannen, 6-0. Met rechterhand uitgestoken loop ik naar de hockeycoach van de tegenstander. Hij is een stuk jonger dan ik, een jaar of 25. Zijn gezicht staat op boos, hij kijkt weg, tijdens onze handdruk mompelt hij iets onverstaanbaars.

De meesten van ons hebben het geluk dat er iemand was die buiten de directe invloed van het gezin positief heeft bijgedragen aan zijn of haar vorming. Veelal was dit een sportcoach of trainer. Iemand die voor een stukje het verschil maakt, iemand die je de rest van je leven niet meer vergeet.

HGC kent veel vrijwilligers die zich vol overgave inzetten voor onze jeugd. Vrijwilligers die dit doen met het besef dat sport karaktervormend is en dat ze de kans krijgen voor een stukje het verschil te kunnen maken voor de jeugd die ze begeleiden. Dit is bijzonder, zowel de inzet van deze vrijwilligers als de mogelijkheid die er binnen HGC wordt geboden om dit te mogen doen.

HGC heeft een groeiend aantal jeugdleden en er is een blijvende behoefte aan ouders die zich voor onze jeugd willen inzetten. Ouders die dit willen doen met het besef dat het ook bijzonder is om dit te mogen doen.

HGC begeleidt haar vrijwilligers op diverse wijzen. Ook ouders met minder hockey ervaring zijn meer dan welkom en kunnen rekenen op veel ervaring binnen de club en de nodige begeleiding!

Namens de HGC jeugd,

Adriaan Kok, een inmiddels 6 jaar enthousiast coachende vader

 

Hoofdsponsor van HGC
Marketingpartners
SponsorActies
Alle Acties
Sponsors
Alle Sponsors
HGC is een door Den Haag Topsport erkende vereniging
Haagse Topsport.nl

@HGCHockey on Twitter HGC on Linkedin HGC on Facebook
© copyright 1999-2017 HGC | Website gebouwd door: Red Feet
HoofdklasseHockey.nl Hockey.nl