HGC homepage vrijdag 21 juli 2017    
HGC.nl > item
MIJN HGC POWERED BY LISA
Log in:
MIJN HGC vernieuwd!
HOCKEY ACADEMIE
Hockey Academie
WORD HGC VRIJWILLIGER
Deer to be Volunteer
ABN AMRO

Afsluiting seizoen jeugd 2016-2017

16 jun 2017, [email protected]

Zondag 11 juni jl. vond de jaarlijkse seizoensafsluiting plaats, inclusief huldiging van de kampioenen, de uitreiking van de diverse prijzen en de vrijwilligersborrel .

Dit jaar was gekozen voor een zondag. In het begin van de middag konden wedstrijdjes ouders-kinderen gespeeld worden en om 16.30 uur begon de huldiging/prijsuitreiking.

Vanaf 16.00 uur stond de tafel met medailles, bekers etc al te blinken in de zon die weer volop bijdroeg aan een geslaagde dag!

 
  


Bestuurslid Jeugd Judith Kokkedee riep iedereen op en de huldiging kon beginnen.

Hauw van Lau (minst gepasseerde keeper van het jaar) gaat dit jaar naar de keepster van MB5: Elina Begemann! Elina is met haar team dit jaar en zaal- en veldkampioen geworden. Super goed gedaan!

 

 
Ronald Brouwer beker (mini talent van het jaar). Dit jaar gaat deze beker naar Juul Sauer uit ME1. Juul is bij HGC begonnen als 2e jaars F en gaat volgend jaar door naar de MD1. Ze is een groot talent: ze is tactisch, technisch, leergierig en heeft een groot doorzettingsvermogen. Hou haar in de gaten, ze gaat het ver schoppen. Na de oefen interland tussen Oranje en Argentinie is de Ronald Brouwer beker uitgereikt aan Juul door Ronald zelf. Dit was voor Juul een grote verrassing. Ronnie vindt het belangrijk om met ‘zijn’ mini kennis te maken en wenst Juul heel veel geluk in de toekomst.
 

Stephan Veen beker (jeugd talent van het jaar). Deze prijs is dit jaar uitgereikt aan het grote meisjes talent van Jeugd: Luna FokkeLuna hockeyt sinds MD3 bij HGC en heeft vooral dit jaar enorme stappen gemaakt. Als 2e jaars B hockeyt ze al anderhalf jaar in MA1. Ze is een belangrijke en dragende speler van MA1 en heeft samen met haar team de Play-offs van het Landelijke Kampioenschap gehaald. Daarnaast traint ze al geruime tijd mee met D1 en was haar rol bij D1 tijdens de Play-offs voor de Hoofdklasse, een belangrijke. Luna heeft alle jaren in de Zuid-Holland selecties meegedaan en zit nu in het Nederlands B, waarmee ze tijdens Pinksteren in een interlands toernooi verdienstelijk heeft meegespeeld. Luna, ga vooral zo door, HGC is trots op je!

 

Lisanne Lejeune schaal (strafcorner kanon van het jaar). De schaal gaat dit jaar naar Diederik Kokkedee, speler van JA1. Hans Pieter van Beek, de sleeptrainer van HGC, vertelt over Diederik dat hij zich dit seizoen heeft ontwikkeld tot een sollide sleeper. Na de winterstop heeft hij bij alle wedstrijden (op één na) van JA1 1 of 2 keer gescored met een strafcorner. Hij heeft zelfs al enkele keren gescored bij H2.Lisanne Lejeune reikte de prijs zelf uit en zei nog tegen Diederik dat hij vooral veel moet blijven oefenen: een goede strafcorner kan het verschil maken tijdens de competitie en is zeer belangrijk wapen voor het team.

 

Van Ermel Scherer beker (arbiter van het jaar). HGC is heel blij met de inzet van al onze scheidsrechters. Fluiten is leuk en daarom is tijdens dit seizoen gestart met de CS+ opleiding, o.l.v. Thomas Duijnstee. Onze 7 CS+ cursisten zijn zeer enthousiast en hebben dit seizoen meer dan 200 wedstrijden gefloten. Volgend jaar gaan 3 van hen door in het traject van bondsscheidsrechter! Degene die de meeste wedstrijden heeft gefloten is Hans WentelDaarnaast is hij wedstrijdsecretaris van de Jeugd dat hij buitengewoon goed doet. Hij verdient daarom dit jaar de van Ermel Scherer beker. Hans is een veelzijdige en top vrijwilliger van HGC!

 

Doos van Koos. Dit jaar gaat deze prijs naar een groep vrijwilligers die zich het afgelopen jaar, maar veel van hen ook meerdere jaren ervoor, heeft ingezet voor zaalhockey op HGC. De ballonhal commissie en de zaalhockey commissie krijgen gezamenlijk deze prijs! Na jarenlang bikkelen had HGC dit jaar voor het eerst zaalhockey op HGC in een eigen ballonhal en wat was dat geweldig. HGC dankt hiervoor Aart Vos, René Piers, Ted Trip, Xavier vd Putten, Obbe Kok, Patrick Fokke, Luc Schellekens, Pascale van Reijn en met name onze Mr. Zaalhockey: Wim Schellekens.


Jeugdpullen (coaches van het jaar voor een meisjes en jongens team).

Dit jaar heeft HGC een oproep gedaan aan alle jeugdspelers om te laten weten welke coach het verdient om coach van het jaar te worden. Naar aanleiding van deze oproep zijn er zeer veel mails ontvangen en zijn vooral bij de meisjes teams veel kandidaten naar voren gedragen. Zie eerder bericht op de site voor alle nominaties!

  

Genomineerden coach van het jaar: links Meisjes, rechts Jongens 
 
De coach van het jaar voor de meisjes is geworden, Joura Nahon, coach van MC9. Joura is een geweldig positieve en betrokken coach, bij haar staat plezier voorop. Het team heeft niet veel gewonnen, maar bleven wel voor elkaar door het vuur gaan, een hecht groepje meiden. ‘Jammer dat we verloren hebben meiden, maar ik ben zo trots op jullie’, was altijd haar slotwoord. Joura is een coach zoals we er op HGC wel meer willen!
 

De coach van het jaar voor de jongens is geworden Luc Schellekens, coach van JD1.

 
 
Luc is een trainer/coach die zich enorm inspant om de jongens professioneel te begeleiden en te ontwikkelen op hockeyvaardigheid. Hij heeft er voor gezorgd dat al zijn spelers en het team enorm vooruit zijn gegaan. Bovendien zijn alle spelers dol op hem, hij is namelijk ook nog eens een leuke coach!

Voorzitter Tjeerd Boven sprak ook nog zijn speciale dank uit aan de Pink Ladies die met veel enthousiasme bij thuiswedstrijden van Heren 1 de buitenbar be'mannen' en aan DJ Phil die bij deze thuiswedstrijden voor de muzikale omlijsting zorgde, incl. de strafcornermuziek en voor de ouderen onder ons de tune van de tv-serie Mash, bij blessures.

  


Daarna volgde de huldiging van de kampioenen!

Hieronder de Kampioenen:

MA2, coaches Geertien en Mark; manager Sari 

MD7, coaches Paul en Gijs, manager Inge

MB4: coach Barry, manager Janne Marije

MB5: coach Dirk, manager Fiona 

MC1: coach Sabrina van der Werf (op de foto invalcoach Derek van der Hoven), manager Jet Garvelink

 
Na afloop van de huldigingen/prijsuitreiking hebben ruim 300 mensen genoten van een Indisch buffet.

Veel dank aan de Events Commissie Jeugd, de mensen van de Horeca en uiteraard DJ Phil, die het geheel op zijn eigen wijze muzikaal heeft omlijst.

 
Binnenkort meer foto's! Hou deze pagina in de gaten! 

Hoofdsponsor van HGC
Marketingpartners
SponsorActies
Alle Acties
Sponsors
Alle Sponsors
HGC is een door Den Haag Topsport erkende vereniging
Haagse Topsport.nl

@HGCHockey on Twitter HGC on Linkedin HGC on Facebook
© copyright 1999-2017 HGC | Website gebouwd door: Red Feet
HoofdklasseHockey.nl Hockey.nl