HGC homepage vrijdag 21 juli 2017    
HGC.nl > item
MIJN HGC POWERED BY LISA
Log in:
MIJN HGC vernieuwd!
HOCKEY ACADEMIE
Hockey Academie
WORD HGC VRIJWILLIGER
Deer to be Volunteer
ABN AMRO

Luna Fokke Nederlands Meisjes B in de pers

21 apr 2017, [email protected]

Bondscoach van Nederlands Meisjes B, Robbert-Jan de Vos, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Paasuitwisseling met Engeland. De Vos en zijn selectie spelen op Houten drie keer tegen de Engelse leeftijdsgenoten. Op zaterdag en zondag om 16.00 uur en maandag om 11.30 uur.

Ook Luna Fokke uit MA1 HGC maakt deel uit van de selectie.

Veel succes Luna!
 
(bovenstaande was reeds geplaatst op 12 april 2017) 
 
lees hieronder nog een nieuw stuk in "Den Haag Centraal"
 
 
 

 

  redactie Den Haag Centraal © 19 april 2017
 
Luna Fokke, hockeytalent met realiteitszin
Luna Fokke heeft een droom. Ooit in het ‘grote Oranje’ hockeyen en die ene ultieme prijs winnen: olympisch goud. Afgelopen weekend speelde het 16-jarige HGC-talent met Nederland B een drieluik tegen Engeland. Het werd 3-0 voor de Oranjedametjes. “Maar dat wil niet zeggen dat het vanzelf is gegaan, hoor.”

Luna Fokke wil best vertellen hoe ze met hockey bezig is. Maar ook weer niet te lang want de speelster van HGC heeft huiswerk. Havo-4 slokt behoorlijk wat tijd op en die geschiedenistoets over regenten en koningen moet ze wel even halen. “Afgelopen weekend is er van huiswerk maken natuurlijk niets gekomen. Ik was met Nederland B in Houten en daar hebben het hele weekend alleen maar aan hockey gedacht. Nu moet ik dus weer wat dingen inhalen.”

Dat klinkt goed. Een hockeytalent met oog voor de realiteit. En die is dat ze met haar sport waarschijnlijk geen miljonair wordt en een opleiding dus erg belangrijk is. “Dat klopt, maar wat ik na de havo ga doen, weet ik nog niet. Voorlopig gaat het allemaal redelijk gemakkelijk, en als ik slaag, dan plak ik er misschien nog wel vwo aan vast. Maar eerlijk gezegd is hockey nu wel heel belangrijk voor me. Ik train vaak, probeer me elke wedstrijd weer een beetje te ontwikkelen. Dat ik nu in Nederland B mag spelen, wil niet zeggen dat ik er automatisch ook bij ben op het volgende grote toernooi in Mannheim. Dat plekje in de selectie moet ik echt verdienen, net als alle andere meisjes. Natuurlijk droom ik ervan om ooit in het Nederlands team te spelen. Maar zover is het nog lang niet. Dat is een doel dat je stapje voor stapje moet proberen te bereiken.”


Hoofdsponsor van HGC
Marketingpartners
SponsorActies
Alle Acties
Sponsors
Alle Sponsors
HGC is een door Den Haag Topsport erkende vereniging
Haagse Topsport.nl

@HGCHockey on Twitter HGC on Linkedin HGC on Facebook
© copyright 1999-2017 HGC | Website gebouwd door: Red Feet
HoofdklasseHockey.nl Hockey.nl