HGC homepage vrijdag 21 juli 2017    
HGC.nl > item
MIJN HGC POWERED BY LISA
Log in:
MIJN HGC vernieuwd!
HOCKEY ACADEMIE
Hockey Academie
WORD HGC VRIJWILLIGER
Deer to be Volunteer
ABN AMRO

Heren 1 HGC - Oranje Rood gelijkspel: 2 - 2

08 apr 2017, [email protected]
H1 HGC  - Oranje Rood: 2 - 2
 

Na de teleurstelling van de week ervoor liet Heren 1 HGC zien dat het attractief hockey kan neerzetten. Een mooie wedstrijd. Goed keepwerk van Sam van der Ven: 8 corners buiten het goal. Bij rust was het nog steeds 0 - 0. In de tweede helft vielen de goals. Dick Möhlmann zette de teller op 1 - 1 en van Steijn van Heijningen scoorde in de 60ste minuut de 2 - 2 voor HGC. De 3 - 2 was voor HGC vlak aan het einde van de match héél dichtbij. Het bleef helaas 2 - 2. Almere uit 9 april!

Dat deze wedstrijd goed voor het moreel was moge duidelijk zijn. Team en begeleiding waren er blij mee en de vele HGC supporters die het team altijd trouw steunen ook. Weliswaar geen winst, maar een geduchte tegenstander op puntenjacht, kon maar één punt meenemen naar Eindhoven.

Het team kreeg natuurlijk vele nuttige adviezen van de twee aanwezige Mini's van de Week. Dat waren Aeden Cullen en Victor Stretton van het beroemde elftal  JE4. De jongens hadden een geweldige middag bij hun helden van Heren 1. En er was een bezoekende groep meisjes van de Canford School uit Engeland, die ook graag op de foto wilden. Zie de foto´s hieronder:

 
 
 
 
 
  
 
Op zondag 9 april 2017 om 14.45 u UIT Heren 1 Almere -  HGC
 
Het blijft belangrijk dat we met velen ons eigen team komen aanmoedigen. Aardig om hier te melden dat ons Dames 1 om 12.45 u UIT tegen Almere speelt. Maak er een dagje Almere van. Het wordt prachtig weer.
 
de webredactie

Statistiek:
 
Stand en uitslagen op 2 april 2017/ Hoofdklasse Heren
 
 
 programma 9 april 2017
 
 
 
(bron: www.hockey.nl)
 

Topscorers HGC:
 
Er werd op 2 april gescoord door
v.l.n.r Dick Möhlmann en Steijn van Heijningen 
 
    
 
portretfoto's Rik Komor ©HGC
 
 
HEREN 1 HGC SPEELT SINDS DE START IN 1973,
43 JAAR, ONAFGEBROKEN, IN DE HOOFDKLASSE 
 

In de pers:

WWW Hoofdklassehockey NL, door © Merel Barreveld redactie 2-4-2017

Round-up Hoofdklasse (H):

H1 HGC – Oranje-Rood 2-2 (0-0)

Dure punten in de strijd om de play-offs liet Oranje-Rood liggen bij HGC. De Gazellen, al uitgespeeld dit jaar, hielden de regerend landskampioen knap op 2-2. Niettemin valt HGC buiten het linkerrijtje. Ze worden gepasseerd door Den Bosch. OR moet door de remise ook een plekje toegeven op de ranglijst. Het staat nog altijd vierde, maar voelt de hete adem van Kampong, dat één punt minder heeft, in de nek.

’39 Bob de Voogd 0-1
’40 Dick Möhlmann 1-1
’55 Mink van der Weerden 1-2 (sc)
’60 Steijn van Heijningen 2-2

 
=========================
WWW Hoofdklassehockey NL, door © Eelko Wester redactie 3-4-2017
 

Alleen een 'gek' als Wiegert Schut kan Van der Weerden stoppen

Hoe stop je de strafcorner van Mink van der Weerden? Dat was de laatste weken toch de grote vraag bij Hoofdklasse-ploegen die tegen Oranje-Rood speelden. Het antwoord: zoek een ‘gek’ als Wiegert Schut van HGC.

Voordat we worden bedolven onder de boze reacties onder dit artikel: de betiteling ‘gek’ is afkomstig van Schut zelf. Hij erkende, na afloop van het knappe 2-2 gelijkspel van zijn ploeg tegen Oranje-Rood, dat je ‘een gek nodig hebt’ om elke keer als eerste uitloper richting strafcornerkanon Van der Weerden te stormen. ‘En die gek hebben ze in mij gevonden’, lachte Schut triomfantelijk.

Met hetzelfde enthousiasme spurtte de 21-jarige verdediger zondag keer op keer op Van der Weerden af. Negen keer in zeventig minuten. Het is een beetje als de ring in stappen tegen wereldkampioen boksen Rico Verhoeven. Je weet dat je wordt geraakt. Het is alleen de vraag waar en hoe hard? Schut: ‘In de eerste helft raakte Mink mij een keer vol op mijn voet. Dan moet je wel even stampen.’

En is het shoot. Dus stond Schut een paar seconden weer klaar voor een sprint. Slechts extra beschermd door een handschoen. ‘Als je snel genoeg bent, kan hij je hooguit op je handschoen of je scheendekker raken’, doceerde Schut. ‘Daarom moet je elke keer vol gaan. Als je langzamer bent, kan die bal hoger komen. Al denk ik daar niet over na. Ik ga gewoon.’

Schut is dit seizoen voor het eerst de eerste uitloper. ‘Tristan (Algera, red.) was vorig seizoen onze eerste uitloper. Hij heeft toen zijn vinger gebroken. Sindsdien loopt hij niet meer zo graag als eerste uit. Dat snap ik wel. Die angst heb ik niet.’

Schut staat als een 100-meter-sprinter in de startblokken

Voor de liefhebbers van uitlopers is het genieten om naar Schut te kijken. Hij gaat als volgt te werk: Als de aangever zich klaar maakt, staat Schut als een 100-meter-sprinter in de startblokken. Handen op de grond, laag zitten, achterste been gebogen, de voorste voet precies op de lijn. Zodra de bal van de stick komt, sprint hij als een veer omhoog en vliegt in volle vaart op de strafcornernemer af. Stick in de rechterhand (met stevige handschoen) naar voren uitgestoken. Nog voor de strafcornernemer de bal kan pushen, staat Schut al pal voor zijn neus. Het rechterdeel van het doel (gezien vanuit de verdediger) is daardoor volledig afgeschermd. De bal kan alleen naar de linkerkant en moet dan een prooi zijn voor de doelman of lijnverdediger.

Pas na negen strafcorners scoorde Van der Weerden tegen HGC

Tegen Oranje-Rood werkte dit plan tot acht keer toe feilloos. De negende keer verrasten de Eindhovense gasten door de bal naar een stopper meer rechts op de cirkel te spelen. Schut had dit een fractie te laat door, waardoor Van der Weerden een vrij schootsveld had. Dat moet je niet doen. Zijn push vloog hoog tegen de touwen:1-2.

Toch waren het Schut en zijn ploeggenoten die het laatst lachten, want vlak voor tijd bepaalde HGC de eindstand op 2-2. Tot opluchting van Schut. ‘Na de nederlaag van vorige week tegen Tilburg, ben ik blij dat we vandaag het echte HGC hebben kunnen laten zien. De play-offs gaan we waarschijnlijk niet meer halen, maar de resterende vier wedstrijden willen we nog vol voor gaan.’

In het geval van Schut betekent dit ongetwijfeld dat hij als een gek op de strafcornerspecialisten af gaat stormen. 


Video's: 

 

BEKIJK HIER DE TV SAMENVATTING

H1 HGC - Oranje Zwart 

 


Foto´s:
foto's Rik Komor ©HGC
 
   
 
Joaquín Menini in actie
 
 
 
Dick Möhlmann scoorde de 1 - 1, Pelle Vos (r) is ook blij
 
 
Steijn van Heijningen (r) scoorde een mooie 2 - 2. Koen Bakhuis e.a. uitzinnig!
 

 
Dus mannen, gewoon doen wat ik jullie heb gezegd.
 
klik hierop voor een Google album
H1 HGC - Oranje Rood 2-4-'17
veel foto's op verzoek van de spelers zelf
 
foto's Rik Komor ©HGC
 
HOOFDSPONSOR HGC
 

Hoofdsponsor van HGC
Marketingpartners
SponsorActies
Alle Acties
Sponsors
Alle Sponsors
HGC is een door Den Haag Topsport erkende vereniging
Haagse Topsport.nl

@HGCHockey on Twitter HGC on Linkedin HGC on Facebook
© copyright 1999-2017 HGC | Website gebouwd door: Red Feet
HoofdklasseHockey.nl Hockey.nl