HGC homepage zaterdag 19 augustus 2017    
HGC.nl > item
MIJN HGC POWERED BY LISA
Log in:
MIJN HGC vernieuwd!
HGC Betaalkaart
Mijn KNIP online
HOCKEY ACADEMIE
Hockey Academie
WORD HGC VRIJWILLIGER
Deer to be Volunteer
ABN AMRO

Lustrumfeest HGC 105 "The Roaring Twenties"

03 apr 2012, content@hgc.nl


30 maart 2012, ter gelegenheid van HGC 105, ging HGC een stukje terug in de tijd, naar de ......Roaring Twenties! De tijd van de wilde feesten. En het was een mooi feest met Hans Dulfer & de New Band + Ronald Molendijk, DJ Spencer Queen. Lees het verslag door Jules Lejeune, en bekijk de sfeerfoto´s via Picasa.
 
 
 
 
 
 
 

"HGC 105 - and the beat goes on".........

vrijdag 30 maart 2012.

De
laatste werkdag vóór 1 april, de deadline waarop iedere belastingplichtige Nederlander zijn aangifte inkomstenbelasting moet indienen. De Belastingdienst heeft deze dag gebombardeerd tot Blauwe Vrijdag. Immers: vroegtijdige inning van belastinggelden scheelt weer staatsschuld en rente en met onze triple A rating mogelijk in het geding scheelt dat straks vast een aardige duit.
 
Gelukkig heeft Blauwe Vrijdag 2012 ook een meer plezierige associatie: op deze dag viert HGC zijn 105-jarig bestaan. Het legendarische eeuwfeest ligt nog vers in het geheugen en ook eerdere lustrumvieringen zoals die van 1986 roepen in ieder geval bij mij warme herinneringen op. Het blauwe HGC-bloed stroomt op de Roggewoning en omstreken al weken sneller.

De avond staat in het
teken van de Roaring Twenties. Het is even zoeken om de passende klederdracht uit de kast cq. kist te toveren maar een beetje googlen doet wonderen. Sommige afbeeldingen laten wat kleding betreft (of juist het gebrek daaraan) weinig aan de verbeelding over en zijn wel roarend maar weinig twenties. Mijn vrouw kiest uiteindelijk voor een strak rood jurkje met bijpassende attributen. Eén belangrijk onderdeel
ontbreekt nog maar Erelid Bouwman houdt woord: hij heeft die avond een set passende veren bij zich. Hoe hij daaraan is gekomen en van welke beschermde vogelsoort ze afkomstig zijn blijft het geheim van de Roggewoning. Of wellicht van Clingendael.
 
Terwijl mijn vrouw pronkt met andermans veren en haar eigen jurkje peil ik de sfeer. Het onderkomen van HGC is voor deze avond door de lustrumcommissie van passende aankleding voorzien. Een MEGA-morfose brengt HGC terug in de tijd. Na een wat langzame inloop stroomt de tent tegen tienen vol. Ons kleine neefje Milo mag het bal na zijn succes in de Voice Kids openen en toont tot onze trots geen mededogen. De toon
voor de avond is gezet.
 
 
De oude meester Hans Dulfer, met zijn band de hoofd-act van de avond, ziet het vanaf de zijkant goedkeurend
aan. Hij neemt het stokje over en communiceert met zijn publiek via de op zijn saxofoon gemonteerde microfoon. Hij meldt dat zijn band geen meezingers ten gehore zal brengen maar dat het iedereen vrij staat mee te bewegen op de maat.

En dat zullen we de
volgende meer dan 60 minuten weten! Hoewel niet typisch jaren-20, brengt hij wel een gezelschap op het podium van zeer divers pluimage. De bassist is ongetwijfeld een klasgenoot van de bandleider (ik schat ‘class of 1960’), maar verder zie ik een gitarist die wat weg heeft van Spike van Di-rect. Ik zie een een slagwerker annex beatboxbediener die een tweelingbroer van Barry Middleton zou kunnen zijn (als die zo volgend seizoen nou weer eens het aanvalsritme van Heren 1 zou kunnen dicteren…). Verder ontwaar ik
in de mist een toetsenist. Vooraan dan een rapper die mij doet denken aan een van zijn vakgenoten waarvan me de naam nu even niet te binnen wil schieten.

De band wordt ondersteund
door een zeer aanstekelijke beat die maar van geen ophouden weet. Langzaam voel ik mijn ruggenwervels op plaatsen terugschieten waar ze vele jaren niet meer geweest zijn. Van achter in de zaal lijkt het alsof ik naar de Muppet show kijk: op het podium zie je een stuk of 7-8 muzikanten van verschillende leeftijden en achtergrond alle kanten opschieten. Mijn oren beginnen te tuiten, de spijsvertering van mijn sateetjes komt op gang.

Dan voert Dulfer als
speciale attractie voor het podium een breakdancer op. ‘Er staat een kale op zijn hoofd te dansen’, bereikt ons het gerucht. Even vrees ik dat het onze voorzitter in de bol is geslagen, maar een blik richting de lager gelegen bar achter me stelt me gerust: Boven is wel beneden maar staat met beide voeten stevig op de grond. Met zijn glas bier in de goede richting. Nieuwsgierig geworden neem ik een kijkje bij het podium en word bijna op de kaak getroffen door de schoenen van de tollende artiest, die ‘met zonder handen’ de parketvloer van zijn hoofdtekening voorziet.

De band besluit na meer
dan een uur zijn opzwepende jamsessie met een reeks solo’s van de bandleden.
Hoewel Dulfer beweert dat bazen normaal gesproken niet werken moet hij er ook zelf aan geloven: het muziekinstrument waarmee ook dochter Candy de wereld veroverd heeft balanceert symbolisch op de kin van de gigant. Als Atlas die de aardbol op zijn plaats houdt.

Dan neemt een volgens mijn kin
deren al even bekende DJ de zaak over. Ook het benedengedeelte stroomt vol en de speeltafel doet goede zaken. Barbaas Rudolph heeft moeite na afloop van de feestelijkheden de nablijvers op tijd de deur uit te werken. Om 9 uur wacht alweer de eerste lichting mini’s en staat de Hermandad gereed om de eerste foutparkeerders buiten het door leidingbuizen overwoekerde parkeerterrein (het is een parkeerplaats lieve gemeente, géén rangeerterrein!) op de bon te slingeren.

Maar als ondergetekende om
iets voor 11 zaterdag de Roggewoning betreedt voor de wedstrijd van MC1 tegen
HDM is in het clubhuis niets meer te merken van het gebeuren de avond ervoor. Ik twijfel: heeft deze avond wel plaatsgevonden? Ik zie mensen die de minder dan 12 uur geleden met of zonder veren en petticoats de dansvloer betraden, nu in hun allezaterdaagse kloffie alsof er niets aan de hand was.

Maar ik zie ook anderen
die normaal gesproken met pek en veren het veld ruimen met veel plezier terugdenken aan een gedenkwaardige avond. Een avond die veel energie heeft gegeven en waarvan de beat hopelijk nog lang zal nadreunen.

Het was dus toch echt!
Dank aan de Lustrumcommissie en alle andere betrokkenen voor een geslaagde avond.

Jules Lejeune
 
   
    
  
 

Hoofdsponsor van HGC
Marketingpartners
SponsorActies
Alle Acties
Sponsors
Alle Sponsors
HGC is een door Den Haag Topsport erkende vereniging
Haagse Topsport.nl

@HGCHockey on Twitter HGC on Linkedin HGC on Facebook
© copyright 1999-2017 HGC | Website gebouwd door: Red Feet
HoofdklasseHockey.nl Hockey.nl